(foto/update) Reacția Air Moldova, după ce cursa Roma-Chișinău a fost reținută la sol în jur de 18 ore

(update 16:14) Air Moldova a venit cu o reacție, după ce o cursă de avion cu moldoveni din Italia a decolat cu o întârziere de aproximativ 18 ore.

Solicitat de reporterul UNIMEDIA, purtătorul de cuvânt al companiei, Dumitru Niculăiță, a declarat că „avionul cursei 892, Roma – Chişinău, ce urma să fie operată ieri la orele amiezii, a decolat la 14:25 de pe aeroportul capitalei italiane.

„Motivul reținerii – o testarea tehnică înainte de zbor a dat rezultate negative, respectiv trebuia să fie înlăturată defecţiunea. Pentru Air Moldova siguranţa zborurilor şi a pasagerilor este prioritară! Astfel, pasagerii cursei date au beneficiat de întreaga asistenţa necesară: alimentaţie, cazare la hotel”, se arată în răspunsul purtătorului de cuvânt. 

(14:26) Drumul spre casă a părut și mai lung pentru moldovenii care urmau să călătorească cu avionul de pe cursa Roma-Chișinău. Deși urmau să ajungă acasă aseară la ora 19:00, aceștia au fost ambarcați în aeronavă abia astăzi în jurul orei 14.20.

Inițial pasagerii au fost înștiințați că zborul este amânat pentru ora 21:00, ulterior cursa s-a amânat pentru ora 2:30, dar nici atunci nu au pornit. Călătorii au fost duși la hotel unde și-au petrecut noaptea. Oficial, li s-a spus că s-a defectat o piesă și că aceasta urmează a fi înlocuită în scurt timp.

Astăzi, în jurul orei 14.20, aceștia au pornit spre Chișinău. Nu înainte de o scurtă intervenție a poliției italiene care a venit să liniștească spiritele. Deocamdată compania Air Moldova nu a venit cu o explicație din ce cauză a fost amânat zborul, însă se presupune că a fost comandată piesa de rezervă în Monaco și a fost nevoie să aștepte.

(foto/update) Reacția Air Moldova, după ce cursa Roma-Chișinău a fost reținută la sol în jur de 18 ore

 Sursa: unimedia.info