Bilantul seismului din Sicilia a ajuns la aproximativ 30 de raniti. Epicentrul in zona Vulcanului Etna, care a ERUPT recent

Aproximativ 30 de persoane au fost rănite, iar mai multe clădiri au fost afectate de un cutremur cu magnitudinea de 5,1 grade ce s-a produs în cursul nopţii de marţi spre miercuri în zona Vulcanului Etna de pe insula Sicilia, care a erupt luni, au anunţat autorităţile italiene, informează Reuters.

Seismul s-a produs miercuri la ora locală 03:19 (04:19). Presa italiană a relatat că seismul s-a resimţit şi în oraşul Catania.

Centrul Seismologic European Mediteranean (ESMC) a revizuit în creştere magnitudinea sesismului, de la 4,8 grade la 5,1 grade, iar potrivit noilor date, epicentrul a fost la o adâncime de aproximativ 1 kilometru.

Seismul a avut loc în largul Siciliei, la aproximativ 10 kilometri sud-est de localitatea Acitrezza, la 15 kilometri est de Catania, şi la 180 de kilometri est de Palermo.

Institutul american de geofizică (USGS) a indicat că seismul a avut o magnitudine de 5,1 grade.

Aproximativ 30 de persoane au fost rănite uşor, cele mai multe din cauza căderii unor elemente de zidărie. Aproximativ zece răniţi au fost transportaţi la spital cu ambulanţa.

Unele clădiri vechi din localităţile Santa Venerina şi Zafferana Etnea au fost avariate, potrivit imaginilor difuzate de televiziunile italiene.

În urma erupţiei de luni a Vulcanului Etna, în zonă s-au înregistrat zeci de seisme, acesta fiind cel mai puternic.

Vulcanul a erupt luni, generând o coloană de cenuşă densă care a condus la închiderea temporară a Aeroportului Fontanarossa din Catania. Activitatea aeroportului a fost reluată luni după-amiază, dar traficul aerian este limitat.

Sursa: mediafax.ro