Unul dintre trenurile renovate în România a fost repus în circulaţieDupă o pauză de mai bine de un an, unul dintre trenurile renovate în România a fost repus astăzi, 19 august, în circulaţie, în regim de testare, pe cursa Chişinău – Ungheni. Preţul biletelor este de 22-49 de lei, în funcţie de clasă. Pe viitor, se preconizează ca această cursă să fie extinsă până la Iaşi.

Prezent la eveniment, ministrul transporturilor şi infrastructurii drumurilor, Iurie Chirinciuc, a declarat că trenul a fost supus unei revizii. Oficialul a dat asigurări că nu au existat probleme tehnice la niciuna din cele 4 garnituri supuse testării şi pasagerii vor circula în siguranţă. Întrebat de ce nu au circulat până în prezent aceste trenuri, ministrul a declarat că această întrebare trebuie pusă fostei conduceri, sugerând că la mijloc ar fi motive politice. Cea de-a cincea garnitură, implicată într-un incendiu în primăvara anului trecut, este în reparaţii.

Trenurile au fost transmise acum câţiva ani de către Moldova spre renovare în Paşcani, România. Odată renovate, acestea au circulat până în martie 2014, fiind retrase de pe linie după incendiul produs în locomotiva unei garnituri.

Sursa : ipn.md