Un tinar din capitala s-a dat drept ofiter CNA in fata politiei insa show-ul nu a durat prea mult

Un tînăr de 30 de ani din capitală a fost oprit în această noapte de către Poliţia de Patrulare pentru încălcarea regulilor de circulaţie rutieră. Automobilul de model “Range Rover” a fost stopat pe bulevardul Traian din sectorul Botanica al capitalei, la ora 22.00, după ce şoferul a încălcat linia dublă. În timpul întocmirii procesului-verbal, tînărul s-a prezentat drept angajat al CNA, invocînd că s-ar afla într-o misiune specială.

Potrivit unui comunicat, automobilul bărbatului a fost dat în orientare de către Direcţia securitate internă a CNA încă la sfârşitul anului 2013, poliţiştii au contactat Unitatea de gardă a Centrului şi l-au escortat la sediul CNA pentru explicaţii, transmite realitatea.md.

Bărbatul a intrat în vizorul CNA, după ce, anul trecut, s-ar fi prezentat ca ofiţer al Centrului în momentul în care a fost stopat de inspectorii de patrulare pentru exces de viteză. Pentru încălcarea admisă, poliţia i-a aplicat o amendă de 900 de lei şi 6 puncte de penalizare.

Amintim că în acest an au fost înregistrate trei cazuri în care persoane civile s-au prezentat drept ofiţeri ai CNA, defăimînd imaginea şi reputaţia profesională a instituţiei. În acest context, CNA regretă incidentul şi utilizarea cu rea-credinţă a numelui instituţiei.

Totodată, Centrul Naţional Anticorupţie face un apel public şi solicită tuturor celor care deţin informaţii sau devin martori ai unor situaţii în care numele instituţiei este folosit în mod abuziv, să contacteze Unitatea de gardă la numerele de telefon 257-202, Linia anticorupţie 257-257 sau Direcţia securitate internă 257-233.

Sursa : actualitati.md