Un tigru salbatic a pus in alerta autoritatile franceze. Politisti si pompieri, ajutati de un elicopter participa la o misiune speciala in apropiere de Paris pentru capturarea felinei, care a fost vazuta si fotografiata in libertate de mai multe persoane.

Autoritatile au cerut locuitorilor sa nu isi paraseasca locuintele si au solicitat ca elevii sa fie retinuti in unitatile de invatamant. Cele aproximativ 60 de persoane care iau parte la cautari, folosesc si un caine specializat pentru vanatoarea de animale mari. 

Robert PICAUT, POLITIST: ”Vom folosi şi un elicopter cu un aparat de fotografiat pe timp de noapte să vedem dacă animalul se mişcă undeva.

Incindentul are loc la numai cativa kilometri de Disneyland din Paris, dar autoritatile au anuntat ca animalul nu apartine parcului de distractii. Tigrul este o specie protejata in Franta de aceea, daca va fi prins, in masura posibilului, se va incerca adormirea felinei. Aceasta va fi doborata doar daca devine agresiva si periculoasa, au anuntat autoritatile.

Sursa : ProTV.md