Un tânăr de 18 ani racola fete și le trimitea la prostituție în CipruPoliția acapitalei a identificat şi reţinut un tânăr în vârstă de 18 ani, originar din raionul Calaraşi, fiind bănuit de racolarea şi transportarea fetelor în Cipru de Nord, oraşul Lefcoşa, pentru a se prostitua în cluburile de noapte.

Individul îşi alegea potenţialele victime prin intermediul reţelelor de socializare, plasând anunţuri în acest sens. Astfel, le îndemna şi le determina să plece peste hotarele ţării, pentru practicarea prostituţiei contraplată în cluburile de noapte din oraşul Lefcoşa, Cipru de Nord.

Acesta avea rolul de a convinge victimele şi de a le perfecta toate actele necesare pentru a ajunge la destinaţie. Acesta a procurat bilete la avion şi a perfectat documentaţia necesară, pentru a trimite două fete cu vârstele de 26 şi respectiv 27 ani, domiciliate în capitală. Mai întâi de toate, individul coordona aspectul exterior al fetelor cu un presupus patron de club, unde urmau să ajungă.

El a fost reţinut şi încătuşat în sectorul Buiucani al capitalei, fiind reţinut pe un termen de 72 de ore. Tânărul este cercetat penal pentru proxenetism şi riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 5 ani până la 10 ani.

Poliţiştii investighează toate circumstanţele, privind complicitatea altor persoane în această schemă criminală.

Sursa : stirilocale.md