Un polițist a bătut cu bestialitate un agresor în loc să aplaneze un conflictUn poliţist al Serviciului Patrulare din cadrul Inspectoratului de Poliţie Cantemir a fost recunoscut culpabil de comiterea torturii. Acesta ar fi bătut un agresor, suspectat de violență în familie. Pentru cele incriminate, poliţistul a fost condamnat la amendă în sumă de 17 mii de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii în cadrul MAI timp de 3 ani.

Potrivit celor constatate de procurori, în luna iulie 2014, poliţistul s-a deplasat la examinarea unui caz de violenţă în familie, comis în satul Cociulia. După ce a imobilizat stăpânul casei, poliţistul i-a aplicat câteva lovituri, cauzându-i leziuni corporale sub formă de comoţie cerebrală, după care a escortat victima la inspectorat pentru documentare. Ulterior, victima s-a adresat la procuratură cu o plângere, denunţând acţiunile abuzive ale poliţistului, pe acest caz fiind declanşată o cauză penală.

Pentru cele incriminate, poliţistul a fost condamnat la amendă în sumă de 17 mii de lei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii în cadrul MAI timp de 3 ani. Prin aceeaşi sentinţă s-a dispus încasarea de la inculpat în folosul părţii vătămate a sumei de 22 mii lei drept prejudiciu moral şi material cauzat prin infracţiune.

Sentinţa este cu drept de atac în condiţiile legii.

Sursa : today.md