Un nou dosar răsunător trimis de procurori în judecatăPreşedintele Federaţiei de Baschet, Octavian Vucol, împreună cu doi complici, au fost trimişi în judecată pentru escrocherie în proporţii deosebit de mari.

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a trimis în judecată dosarul penal de învinuire a preşedintelui Federaţiei de Baschet din Republica Moldova (FBRM), Octavian Vucol. Acesta este învinuit de comiterea escrocheriei în proporţii deosebit de mari.

Împreună cu preşedintele FBRM, pe banca acuzaţilor vor compărea şi complicii acestuia – un electrician şi un director de firmă, toţi trei acuzaţi că l-a deposedat prin înşelăciune pe un cetăţean al Republicii Slovacia de 210 mii de euro.

Inculpaţii au fost reţinuţi acum două luni. În prezent, aceştia sunt cercetaţi în stare de arest la domiciliu.

Procurorii au transmis cauza penală Judecătoriei Centru, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, ei riscă până la 15 ani închisoare. Un ofiţer de investigaţie din cadrul CNA a fost reţinut acum o lună, după ce ar fi pretins şi primit 100 mii euro de la Vucol pentru a mușamaliza respectiva cauză penală. La demersul Procuraturii Anticorupţie, ofiţerul CNA a primit mandat de arestare, urmărirea penală în privinţa acestuia fiind în derulare.

Sursa : sputnik.md