Un moldovean, reținut pe un Aeroport din Italia fiind suspectat că a omorât un român - VIDEOMoldoveanul Dorin Preguza, în vârstă de 23 de ani, a fost reținut sâmbătă, 24 iunie curent, pe un Aeroport din Italia. Tânărul este suspectat că acum 2 ani ar fi omorât un român.

Potrivit presei italiene, citată de crimemoldova.com, moldoveanul este suspectat că în noapte de 5 aprilie 2015, l-ar fi omorât pe românul Florin Ciubotaru, în vârstă de 37 de ani. Crima a avut loc într-un bar din Italia. Victima, care activa ca ajutor al proprietarului barului, ar fi încercat să scoată afară din local doi moldoveni, aflați în stare de ebrietate, pentru că deranjau clienții barului.

În context, între victimă și cei doi bărbați a apărut o încăierare, în urma căreia, tânărul reținut de autoritățile italiene ar fi împins victima de pe scări. Cadavrul românului a fost găsit de poliție în apropiere de local.

Ulterior, poliția a reușit să identifice presupusul autor al crimei, moldoveanul – care atunci avea 21 de ani, acesta a reușit însă să fugă din Italia.

Oamenii legii au constat că în ultima perioadă, acesta a revenit de mai multe ori în Italia, iar în urma colaborării polițiștilor de frontieră cu reprezentanții aeroportul Fiumicino din Roma, moldoveanul a fost reținut chiar la sosirea în Italia. 

Sursa: point.md