Un moldovean eroul zilei in presa italiana Internautii Acestea sunt povesti pe care am vrea sa le auzim mai des

Un moldovean a devenit eroul unei frumoase istorioare din Roma. Numeroase portaluri de știri din Italia au scris despre cum Federico, un muncitor moldovean, a înapoiat un portofel, cu tot cu acte și bani, proprietarului care îl pierduse.

Portofelul aparținea unui jurnalist, Luca Morini, care după ce și l-a recuperat, a scris istorioara pe Facebook.

După ce a găsit portofelul, moldoveanul, care locuiește într-o suburbie a Romei, a încercat să găsească caute proprietarul prin împrejurimile locului unde l-a găsit, însă fără succes. A mers cu el acasă și a găsit numărul de telefon al stăpânului, după actele din portofel, l-a sunat și i-a spus: ”În portmoneu este totul, chiar și banii. Vino și ia-l, nu am știut unde să îl las”.

Jurnalistul a venit la apartamentul unde stă moldoveanul, împreună cu colegii lui.

„M-a primit cu zâmbetul pe față și s-a asigurat că portofelul este al meu. Chiar mi-a cerut să-i spun și data mea de naștere. Am vrut să-i dau bacșiș, dar a refuzat”, povestește jurnalistul italian.

La scurt timp de la postarea italianului pe Facebook,  au apărut o mulțime de comentarii în care moldoveanul a fost lăudat, fiindu-i apreciată onestitatea.

„Acestea sunt poveşti pe care am vrea să le auzim mai des. Şi, din păcate, gesturile bune și bunătatea au devenit rare… Sunt mulţi „Federico” care trec pe lângă noi în fiecare zi. Ar trebui să-i vedem mai des… o poveste frumoasă”, a scris un internaut. 

Sursa: bani.md