Un judecător din Anenii Noi a fost suspendat din funcţieConsiliul Superior al Magistraturii a admis demersul procurorului general, Corneliu Gurin, privind suspendarea provizorie din funcţie a judecătorului din cadrul Judecătoriei Anenii Noi, cercetat penal pentru corupere pasivă.

Acesta va fi suspendat din funcţie până la rămânerea definitivă a hotărârii.

Magistratul a fost reţinut la începutul lunii aprilie de Procuratura Anticorupţie şi ofiţerii de investigatii ai CNA, în rezultatul documentării acţiunilor acestuia timp de peste 3 luni.

Acesta ar fi extorcat şi primit 1.000 de euro mită. Potrivit denunţătorului,magistratul ar fi cerut banii pentru pronunţarea unei hotărâri favorabilepe o cauză civilă aflată în gestiunea lui.

Iniţial, judecătorul ar fi primit de la informator 600 de euro, iar ulterior a fost reţinut în flagrant delict în momentul primiri celui de a doua tranşe de 400 de euro. Banii au fost depistaţi în buzunarul sacoului.

Pe acest caz a fost intentat un dosar penal. Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă până la 15 ani de închisoare şi o amendă de până la 200.000 de lei.

Acesta este al cincilea caz de documentare a magistraţilor pentru acte de corupţie, anterior, fiind reţinuţi pentru acţiuni similare patru judecători din raioanele:Teleneşti, Căuşeni, Criuleni şi Glodeni, doi dintre ei fiind deja condamnaţi.

Sursa: Publika.md