Un fost ministru comunist se vrea membru al CCAUn fost ministru comunist se vrea membru în Consiliul Coordonator al Audiovizualului. Vorbim despre Artur Cozma, ex-ministrul Culturii, care s-a înscris în concursul pentru ocuparea unui fotoliul vacant de membru CCA.

 O confirmă deputatul PCRM, Cornel Mihalache, potrivit căruia Cozma şi-a depus deja dosarul la comisia parlamentară Cultură, Educaţie şi Mass-media, care se ocupă de selecţia candidaţilor.

„Dumnealui, din câte eu am înţeles, a prezentat setul de documentul necesare şi s-a înregistrat la concurs. Comisia mass-media recepţionează toate dosarele în decurs de două săptămâni”, a declarat Cornel Mihalache, pentru Jurnal TV.

Preşedintele Comisiei Educaţie, Cultură şi Mass-media, Vladimir Hotineanu, nu a putut confirma dacă Artur Cozma s-a înscris în cursa pentru membru CCA.

Hotineanu spune însă că perioada de depunere a dosarelor se încheie abia pe 21 aprilie. Precizăm că Artur Cozma, ex-ministru al Culturii în guvernele Tarlev şi Greceanîi, a fost implicat în mai multe scandaluri.

El a fost învinuit că ar fi prejudiciat Biblioteca Naţională, după ce a dat în locaţiune unor agenţi economici o parte din spaţiul instituţiei. Mai mult, fostul şef de la Cultură a fost acuzat că a comis fals în acte publice.

Sursa : jurnal.md