Un echipaj de patrulare, AGRESAT de 20 de locuitori din Băcioi (VIDEO)

Un echipaj al Inspectoratului Naţional de Patrulare a fost agresat de câţiva cetăţeni din localitatea Băcioi. Aceştia au sărit în ajutorul unui localnic, care nu a dorit să oprească automobilul, la cererile poliţiştilor. Incidentul s-a produs în seara zilei de 24 ianuarie, în jurul orei 22:30.

Din curtea unei case de pe bulevardul Dacia a ieșit o unitate de transport de model “BMW”, care a virat brusc în direcţia străzii Aeroportul Vechi. Poliţiştii au somat automobilul dat să se oprească, din motiv că șoferul prezenta semne vădite de conducere a autoturismului în stare de ebrietate.

Conducătorul auto a stopat autovehiculul, a deschis geamul portierei din faţă şi, din motive necunoscute, a accelerat, continuând deplasarea spre strada Băcioii Noi. Mijlocul de transport a fost urmarit până în comuna Băcioi și a fost stopat la intersecţia străzilor Crizantemei cu Albişoara din localitate.

Bărbatul a ieșit din autoturism, încercând să se eschiveze de forţele de ordine, dar imediat a fost reţinut şi urcat în automobilul poliţiei de patrulare.

Totuşi, şoferul reţinut a reuşit să scape, întrucât 20 de localnici care se aflau în preajmă au deschis forţat ușa automobilului poliţiei. Indivizii au aplicat forţa fizică în privinţa poliţiştilor, creându-le impedimente în reţinerea şoferului urmărit. În acest sens, inspectorii de patrulare au aplicat arma din dotare, efectuând câteva împuşcături de avertizare în aer.

În situaţia respectivă tinerii s-au dispersat, iar la faţa locului a fost solicitată grupa de reacţionare operativă a IP Botanica. Doi dintre atacatori au fost escortaţi la Inspectoratul de poliţie pentru audieri. Aceştia au vârstele de 38 şi 17 ani, ambii fiind locuitori ai comunei Băcioi.

Şoferul autovehiculului de model „BMW” s-a dovedit a fi un bărbat de 32 de ani, din aceeaşi localitate, care, de asemenea, a fost condus la IP Botanica.

Poliţia examinează cazul, iar indivizii riscă să fie atraşi la răspundere în strictă conformitate cu legislaţia Republicii Moldova.

Sursa : realitatea.md