Un deținut a fugit din Penitenciarul nr.10-GoianLa 16 iulie 2017, în jurul orei 23:00, un deținut a părăsit sectorul de tip deschis al Penitenciarului nr.10 din Goian, deplasându-se într-o direcție necunoscută.

Deținutul își ispășea pedeapsa în Penitenciarul nr.10-Goian întrucât era antrenat la lucrări de reparație capitală a sectoarelor de detenție.

Actualmente, angajații sistemului penitenciar, în comun cu organele de poliție, întreprind măsuri operative de căutare şi determinare a locului aflării acestuia.

Tânărul, în vârstă de 23 de ani, este condamnat la 2 ani privațiune de libertate, pentru încălcarea regulilor de securitate a circulaţiei sau de exploatare a mijloacelor de transport, ce a cauzat din imprudenţă o vătămare medie a integrităţii corporale sau a sănătăţii, săvârşită în stare de ebrietate.

Precizăm că, în sectoare de tip deschis execută pedeapsa persoanele condamnate la închisoare pentru infracţiuni săvârşite din imprudenţă.

Materialele acumulate au fost transmise organelor procuraturii, pentru a se expune în privința acestui caz, conform legislației în vigoare.

Departamentul Instituțiilor Penitenciare solicită ajutorul tuturor celor care dețin informații despre locul aflării deținutului sau alte detalii importante pentru investigarea cazului.

Sursa: oficial.md