Un copil din raionul Comrat, în stare gravă, după ce A FOST ATACAT de un câine. Mama băiatului, speriată de moarteUn copil de nouă ani a ajuns la Clinica “Emilian Coţaga” după ce a fost muşcat de faţă de un maidanez. Tragedia s-a întâmplat, ieri, în raionul Comrat în timp ce băiatul a ieşit în drum. Din cauza traumelor grave, acesta a fost transportat de urgenţă la Chişinău unde a fost supus unei intervenţii chirugicale. Cert este că cicatricele vor rămâne pe toată viaţa, iar medicii urmează să vadă dacă va mai fi nevoie de o operaţie. 

Mama băiatului a tras o sperietură zdravănă. Femeia spune că acest câine de mai multe ori a încercat să intre la ei în ogradă. 

“Noi am alungat-o de câteva ori, dar tot a revenit. Am auzit că ar fi câinele unui păstor. Noi avem doi câini mici. Copilul a ieşit în drum ca să verifice dacă vin de la serviciu şi cred că a alergat pe alături de maidanez, iar acesta l-a muşcat. Fiica m-a sunat şi mi-a spus că un câine l-a muşcat pe băiat”, a spus mama copilului.

În urma multiplelor muşcături cel mai mult a avut de suferit faţa. Semne vor rămâne şi pe ambele braţe, unde câinele l-a muşcat pe copil. Potrivit medicilor, starea pacientului este stabilă.

“S-a efectuat prelucrarea chirurgicală primară cu plastia defectului de ţesut pe buza superioară. La moment copilul se află în stare de grad mediu, continuă tratamentul antibacterian”, a declarat Silvia Răilean, şefa interimar a secţiei oro-maxilo-facială “Emilian Coţaga”.

Medicii mai spun că toate plăgile produse prin muşcătură de câine sunt în mare parte infectate, de aceea va rămâne pentru următoarele şapte zile sub supravegherea specialiştilor. 

Potrivit Poliţiei, câinele a fost împuşcat şi transportat la Centrul Republican de Diagnostică Veterinară. Expertiza medico-legală urmează să stabilească dacă animalul suferea de rabie. Şeful adjunct ai IGP, Gheorghe Cavcaliuc, spune că vor cerceta cazul pentru a vedea ce măsuri întreprind autorităţile locale pentru a lichida maidanezii din oraş. 

Sursa: publika.md