Un cetățean turc a fost reținut pe Aeroportul Internațional Chișinău. Bărbatul avea asupra lui peste 5.000 de anabolizantePeste 5.000 de anabolizante au fost depistate în valiza unui cetățean turc de către vameși, pe Aeroportul Internațional Chișinău, informează Serviciul Vamal.

Reținerea a avut loc acum două zile, în cadrul scanării bagajelor pasagerilor cursei Chișinău-Istanbul, procedură care a relevat prezența unor obiecte suspecte în bagajul unui cetățean al Turciei, în vârstă de 42 de ani.

În rezultatul efectuării controlului fizic al bagajului respectiv, vameșii, în comun cu polițiștii de frontieră, au depistat 4.800 de comprimate  și 370 de fiole cu substanțe anabolizante de producție autohtonă.

Oamenii legii urmează să stabilească toate circumstanțele acestui caz și să întreprindă măsurilor legale ce se impun.

UNIMEDIA amintește că acum un an, reporterii de la anticorupție, au scris despre acest subiect. Potrivit lor, Republica Moldova se află în topul producătorilor mondiali de steroizi anabolizanți, substanțe ilegale în majoritatea statelor UE, în SUA, dar și în Rusia. Corupția, legislația permisivă și protecționismul politic ușor de obținut au creat condiții pentru dezvoltarea în statul nostru a unei industrii întregi de producere a anabolizantelor, aflate la mare căutare pe piața neagră din întreaga lume. Multe dintre aceste anabolizante ajung peste hotare prin contrabandă, în plicuri poștale acceptate și expediate de ÎS Poșta Moldovei.

Tot atunci, fostul şef al Serviciului Control financiar şi audit intern al „Poştei Moldovei” Sergiu Cibotaru a declarat că zeci de colete cu substanţe interzise sunt trimise zilnic prin intermediul Poștei Moldovei în ţări din Uniunea Europeană şi în Statele Unite. Cibotaru susţinea că şefii companiei ar proteja afacerea ilegală. 

Ulterior, la solicitarea fracțiunii PLDM a fost instituită o Comisie specială, care urmează să investigheze cazul.

Sursa: unimedia.info