Un centru de consultanta pentru moldovenii care vor sa-si redobandeasca cetatenia romana va fi deschis la Chisinau. Oamenii vor fi ajutati sa-si perfecteze dosarul

La Chisinau va fi creat un centru de consultanta pentru moldovenii care vor sa devina cetateni romani. Acest centru va acorda asistenta la completarea dosarului de redobandire a cetateniei romane.

Anuntul a fost facut de deputatul Partidului Miscarea Populara (PMP) din Parlamentul Romaniei, Constantin Codreanu, cel care este presedinte al Comisiei pentru comunitatile de romani din afara granitelor tarii.

„Cetăţenia română este un drept fundamental al românilor basarabeni. Dorim ca prin acest Centru pentru Cetăţenie Română să le acordăm asistenţă calificată tuturor celor care au nevoie de ea la întocmirea dosarului de redobândire a cetăţeniei române. Am decis înfiinţarea acestui Centru după discuţii cu români din diverse localităţi ale Basarabiei şi cu reprezentanţi ai societăţii civile. Sunt convins că Centrul nostru de la Chişinău va impulsiona substanţial procesul de repunere a basarabenilor în drepturile fireşti de cetăţeni români, drepturi de care basarabenii au fost privaţi abuziv fără să fi renunţat vreodată la ele”a mentionat deputatul Constantin Codreanu intr-un comunicat de presa.

Acest centru consultativ va functiona in incinta Biroului parlamentar al deputatului Constantin Codreanu din strada 31 August 1989 si va avea program in fiecare zi de marti, miercuri si joi.

Sursa: protv.md