Un barbat incuiat intr-o biserica din Causeni dupa ce a fost la o inmormantare. Ce s-a intamplat mai departe

Un bărbat a fost încuiat în biserica din orașul Căinari, raionul Căușeni, după ce a fost joi la o înmormântare. Ceremonia de rămas bun s-a încheiat, toți au ieșit din lăcașul sfânt, dar cineva totuși a rămas!

Paraclisierul (persoana care îngrijește de curățenia și de buna rânduială a bisericii) nu l-a observat pe bărbat, a încuiat ușa bisericii și a plecat. Cel din urmă a încercat să iasă, însă văzând că nu poate ieși, a forțat ușa până a deschis-o.

Doar că, între timp, i-a venit o idee! A luat o pungă și a umplut-o cu produse alimentare din biserică – cu făină, pâine, colaci, dulciuri, crupe ambalate, dar și cu cruciulițe din aur și lănțișoare de argint. 

Suspect, însă, a fost faptul că bărbatul a lăsat, ulterior, punga pe scările Primăriei. S-a mai plimbat prin oraș, după care a decis să se întoarcă în biserică să mai sustragă niște bunuri. De data aceasta, a avut ghinion. L-a prins paraclisierul, care a anunțat preotul.

Preotul s-a adresat la poliție, unde s-a stabilit că este vorba despre un locuitor al orașului în vârstă de 31 de ani. Oamenii din regiune spun că acesta suferă de alcoolism cronic.

Silvia Vetcu, ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Căușeni, a precizat pentru Realitatea.md că a fost pornită o cauză penală pentru furt. Bărbatul și-a recunoscut vina.

Chiar și așa, urmează să fie efectuate acțiunile de urmărire penală și măsurile speciale de investigație în vedere stabilirii tuturor circumstanțelor. Totodată, va fi dispusă expertiza psihiatrică pentru a depista dacă făptașul a fost responsabil în momentul comiterii infracțiunii.

Sursa: realitatea.md