Un bărbat din Transnistria a fost împuşcat la graniţa cu Ucraina. Părţile se acuză reciprocFocuri de armă la frontiera cu Ucraina. Un cetăţean moldovean, originar din oraşul Slobozia, a fost grav rănit în urma unor focuri de armă, anunță KGB-ul de la Tiraspol într-un comunicat de presă. Incidentul a avut loc ieri, în jurul orei 15.20, la frontiera moldo-ucraineană, în apropiere de satul ucrainean Rozalovka. În urma acestui incident, forţele de ordine din Ucraina şi aşa-numitul Minister al Afacerilor Interne de la Tiraspol se acuză reciproc.  

Potrivit informaţiilor, incidentul s-a produs în timp ce doi locuitori din stânga Nistrului se întorceau acasă din Ucraina. Aceştia ar fi încercat să traverseze frontiera, evitând punctul de control.

Cu referire la unele surse, Interfax Ucraina scrie că grănicerii transnistreni ar fi deschis focul asupra două persoane, originare din Republica Moldova, care ar fi încercat să traverseze ilegal frontiera.

„În urma incidentului, un cetățean al Republicii Moldova a fost grav rănit. Ştim că grănicerii transnistreni încearcă să dea vina pe partea ucraineană pentru ceea ce s-a întâmplat, acuzând polițiștii de frontieră ucrainene că au deschis focul”, scrie Interfax.

Potrivit sursei, forţele de ordine din Ucraina au constatat că în acel moment, nu a fost înregistrată nicio încălcare a frontierei de stat, iar grănicerii ucraineni implicați în incident nu ar fi deschis focul.

Pe de altă parte, aşa-numitul KGB al regiunii anunţă că un militar ucrainean ar fi deschis focul asupra celor doi moldoveni, unul dintre care s-a ales cu răni grave. Mai mult, structurile de forţă din stânga Nistrului menţionează că militarii din Ucraina au încălcat legea care reglementează utilizarea armelor pe teritoriul unui stat vecin.

Pe acest caz a fost iniţiată o cauză penală. 

Sursa : realitatea.md