Un avion al companiei AirMoldova a zburat spre Moscova, dar nu s-a mai întors

O aeronavă care aparţine companiei AirMoldova a rămas blocată pe Aeroportul Domodedovo din Federaţia Rusă, după ce sâmbătă, 24 februarie, a aterizat pe aeroportul din Moscova, dar nu a mai putut să decoleze spre Chişinău. Potrivit reprezentanţilor companiei, înainte de decolare s-au depistat unele defecţiunii tehnice.

Este vorba despre aeronava de model Airbus A320 ER-AXP care sâmbătă a efectuat cursa 9U173  spre Moscova, iar din cauza defecţiunilor tehnice a rămas la sol pe Aeroportul Domodedovo.

Solicitată telefonic, Mihaela Josan, purtătorul de cuvânt al AirMoldova, a confirmat informaţia pentru ImpactTV.MD şi a precizat că reprezentanţii companiei urmează să găsească piesele necesare pentru a repara nava ca să o poată aduce acasă.

„Da, este adevărat, avem o aeronavă la sol. Sâmbătă, avionul a aterizat cu brio pe Aeroportul Domodedovo, iar înainte de decolare s-au depistat nişte defecţiuni tehnice minore, dar din cauza cărora nu a fost posibilă ridicarea navei de la sol. Pasagerii au fost debarcaţi şi au ajuns la Chişinău cu alte două aeronave ale companiei cu mici întârzieri, dar în siguranţă. În prezent cursele aeriene sunt efectuate cu 6 avioane din cele 7 pe care le deţine compania”, a precizat Josan.

Reprezentantul companiei, nu a putut să ne comunice care sunt defecţiuniţle tehnice exacte şi nici cât se va afla avionul pe aeroportul rus, dar  susţine că va dura ceva timp până vor fi găsite piesele necesare pentru reparaţie.

Josan a ţinut să adauge că anterior o altă aeronavă a companiei s-a aflat la sol pe Aeroportul din Lisabona, din luna de3cembrie 2017 până săptămâna trecută, tot din cauza unor defecţiuni tehnice. La avionul în cauză s-ar fi defectat motorul. Totodată, este de menţionat că la începutul lunii iulie a anului trecut, o altă aeronavă AirModlova s-a aflat la sol preţ de câteva luni pe Aeroportul din Verona, tot din cauza defecţiunilor tehnice.

Aici ar fi de menţionat că  la începutul anului curent,  un Airbus A319-112 al aceleeaşi companii  a fost întors din zbor  la scurt timp după decolare din cauza unor fisuri care au apărut în parbrizul cabinei piloţilor.

Reamintim că nu este pentru prima dată când aeronavele companiei AirMoldova au probleme tehnice în timpul zborului, la decolare sau la aterizare. Pe parcursul anului trecut au fost înregistrate mai multe cazuri cu implicarea aeronavelor companiei menționate mai sus, cum ar fi aeronava de pe cursa Chișinău – Atena care la fel nu a putut decola de pe Aeroport din cauza defecțiunilor tehnice, iar înainte de acest incident o altă aeronavă a aceleiași companii a avut probleme la aterizare, după ce a făcut o pană de cauciuc pe Aeroportul Internațional Chișinău.

Un avion al companiei AirMoldova a zburat spre Moscova, dar nu s-a mai întors

Sursa: impacttv.md