Ultima picatura pentru internautii rusi Dupa Telegram si Google, Rusia a ramas si fara YouTube

Începând cu data de 24 aprilie, majoritatea rușilor nu au acces la video hosting-ul YouTube. Potrivit presei locale, problemele legate de activitatea serviciului sunt cu adevărat grave. 

Despre aceasta scrie publicația akket.com.

Probleme cu YouTube rușii au început să observe începând cu 22 aprilie. Apoi mai mulți utilizatori nu au putut descărca serviciul, în timp ce la alții lucra foarte încet.

Cu toate acestea, ieri, 24 aprilie, au apărut probleme și mai serioase privind accesul la YouTube. Aproape toată Rusia Centrală se plânge de inaccesibilitatea serviciului.

„Roskomnadzor, în cele din urmă, a spart acest serviciu. Cel mai interesant este faptul că problema apare doar în Federația Rusă, iar dacă este activat VPN, atunci video hosting-ul YouTube începe să funcțioeze imediat, fără nici o problemă. Rezultă că vina pentru blocarea YouTube este pe umerii Roskomnadzorului”, scrie akket. 

În același timp, autoritatea de reglementare din Rusia nu comentează blocarea programului YouTube. 

Amintim că pe 16 aprilie, Roskomnadzor le-a trimis operatorilor de comunicații informații cu privire la începutul restricțiilor accesului la mesagerul Telegram. Curând, după blocarea Telegramului, Roskomnadzor a blocat o serie de adrese IP ale Google.

Sursa: realitatea.md