ULTIMĂ ORĂ: Șeful adjunct al Direcției Generale Locativ Comunală și Amenajare, Igor Munteanu și-a dat demisia

Șeful adjunct al Direcției Generale Locativ Comunală și Amenajare, Igor Munteanu și-a dat demisia. Informația a fost confirmată pentru Deschide.MD de șeful instituției, Petru Gontea, care a adăugat că demisionarul nu și-a anunțat motivele care i-au determinat decizia.

Coincidență, sau nu, dar Munteanu și-a depus demisia luni, adică peste o zi de la publicarea articolului: (DOC)Licitație cu „scârț”- anulată. Direcția locativ comunală nu a simțit diferența a +/- 2 mln. lei în care anunțam despre anularea unei achiziții publice inițiată de Direcția Generală Locativ Comunală, decizie luată vinerea trecută de Agenția Națională pentru Soluționarea Contestațiilor (ANSC). Este vorba despre echipamentul de epurare a apelor reziduale, pe care instituția municipală a vrut să-l cumpere cu peste 14 milioane de lei, adică cu 2 milioane de lei mai scump decât cea mai mică ofertă propusă la licitație. Pentru realizarea schemei, Direcția Generală Locativ Comunală ar fi elaborat caietul de sarcini în conformitate cu oferta unei alte companii decât cea care dădea cel mai mic preț.

Decizia ANSC a fost luată vineri, 3 noiembrie, și potrivit ei, Direcția Generală Locativ Comunală a admis mai multe încălcări în timpul desfășurării licitației. De exemplu, membrii grupului de lucru responsabili de procedura de achiziție au consemnat prin semnătură că, atât firma care a propus cel mai mic preț – Polimer Gaz Construcții SRL, cât și firma care a propus un preț cu două milioane de lei mai mare – Process Engeeniring și Bemas SRL, au prezentat toate actele necesare pentru participare la licitație. 

Grupul de lucru a examinat dosarele sub conducerea șefului adjunct Igor Munteanu, al cărui nume ar mai fi apărut în licitații cu nereguli. Igor Munteanu este fratele ex-ministrului Valeriu Munteanu și a vicedirectorului SIS, Ruslan Munteanu. 

Sursa: deschide.md