ULTIMA ORĂ // Mocanu: „1, 5 MILIOANE de dolari sunt depozitați de Plahotniuc pentru Dodon. Este destul de AVAR”Liderul Mișcării „Antimafie”, Sergiu Mocanu, susține că președintele Igor Dodon urmează să încaseze 1,5 milioane de dolari pentru că i-ar fi vândut funcția de director general al „Moldovagaz” liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.

„Oamenii trebuie să știe ce au ales în funcția de Președinte al Republicii Moldova.

1 milion 500 de mii dolari sunt depozitați de Plahotniuc pentru Dodon într-un loc sigur în Dubai. De asemenea, încă 150 milioane lei vor fi livrați unei întreprinderi de construcții pentru reconstrucția clădirii Președinției distruse în timpul protestelor din aprilie 2009”, a scris Mocanu pe o rețea de socializare.

Acesta mai spune că Dodon urma să plece de la Bruxelles spre Teheran, via Dubai, pentru ca să-și ridice banii. „Acesta se teme să facă tranzacții prin off-shor-uri. Acum eu am zădărnicit chestia asta. El a spus astăzi într-o conferință de presă că ar putea să plece la Teheran, pentru că trebuie să-și ridice banii. El mai este încă destul de avar. Dorește să-și primească banii cât mai repede. Eu sper că serviciile speciale din R. Moldova, iar dacă nu din alte țări, vor urmări traiectoria lui Dodon și încercarea lui de a pune mâna pe banii depozitați de Plahotniuc în Dubai. Îmi pare rău să vă spun asta. În R. Moldova se vând funcții ca și castraveții la piață”, a conchis Mocanu.

Astăzi Dodon a respins acuzațiile și a spus că președintele nu are prerogativa să numească șefi de întreprinderi strategice.

Sursa: ziarulnational.md