ULTIMA ORĂ // Judecătoria Strășeni a DECIS // „ZAIEȚ” se duce la CodruJudecătoria Strășeni a decis cu puțin timp în urmă ca Vlad Vitalie alias „Zaieț” unul dintre tinerii suspectați de omorul minorei de 14 ani, Cristina Parhomenco, să fie transferat din arest sub observația medicilor de la Spitalul Clinic de Psihiatrie.

În ședința de astăzi de la Judecătoria Strășeni, magistratul Igor Chiroșca, a decis să prelungească mandatul de arest pe numele minorului de 17 ani, Vlad Vitalie, doar că acceptat demersul avocatului acestuia, Gheorghe Cobzac, că să-l plaseze din arest în Spitalul Clinic de Psihiatrie pentru a se afla sub examinarea medicilor specialiști.

Este de menționat că anterior, Alexandru Rață, șeful Procuraturei Strășeni, a declarat pentru Today.MD că plasare la Spitalul de Psihiatrie a lui Vlad Vitalie este o solicitarea a Comisiei de Experți  și a avocatului acestuia, din motiv că sunt în inposibilitate de a se expune dacă acesta a fost responsabil când s-a comis crima.

Potrivit lui Rață, s-ar părea că este vorba despre o încercare de a-l eschiva pe acesta de la răspundere penală.

„În cazul celorlalți doi s-au putut expune că sunt responsabili, după ce au fost audiați în arest, iar în cazul acestuia au nevoie să-l interneze pentru o lună în Spitalul de Psihiatrie pentru a fi sub observația psihiatrilor. Este de menționat că acest suspect își făcea studiile în România și mai are un dosar în judecată penal pentru huliganism în judecată, atunci a fost declarat responsabil”, ne-a declarat Rață.

Vlad Vitalie, cunoscut prin Strășeni ca alias „Zaieț”, în vârstă de 17 ani,  este suspectat de faptul că, împreună cu alți trei minori din Strășeni, ar fi omorât-o cu bestialitate pe Cristina Parhomenco, minora de 14 ani. După crimă, adolescentul a fugit în România, unde își făcea studiile, iar după ce a fost dat în căutare internațională, acesta a fost reținut în Ungaria, iar ulterior a fost extrădat în Republica Moldova unde avea mandat de arest pe numele său pentru 30 de zile.

Reamintim că cei patru minori ar fi suspectați că au omorât-o pe Cristina Parhomenco în vârstă de 14 ani, după ce au consumat împreună băuturi alcoolice, iar cadavrul acesteia l-au ascuns într-o clădire aflată în construcție și l-au acoperit cu cărămizi și lespezi de lemn.

În prezent, trei sunt cercetați în stare de arest, iar un alt minor de 13 ani este cercetat în stare de libertate. Adolescenții care sunt suspectați de asasinarea Cristinei Parhomenco riscă până la 20 de ani de privațiune de libertate, dacă vinovăția lor va fi dovedit

Sursa: today.md