TV7 renunță la știrile și emisiunile informative produse de NTVRăspuns la inițiativa privind interzicerea redifuzării posturilor străine care fac propagandă politică. TV7, care preia postul moscovit NTV, anunță ca va elimina din grila sa, de pe 1 mai, jurnalele de știri și emisiunile informativ-analitice produse în Rusia.

S.A. AnaliticMedia-Grup, compania care administrează TV7 și se presupune că ar fi controlată de deputatul PLDM Chiril Lucinschi, anunță printr-un comunicat de presă, că în cadrul unei ședințe a Consiliului de Administrație, care s-a desfășurat astăzi, a adoptat modificări în grila de emisie și, începând de pe 1 mai 2015, va emite știri și programe informativ-analitice exclusiv autohtone.

„Volumul în creștere a produsului cu caracter informativ autohton va oferi telespectatorilor posibilitatea la o mai bună și complexă informare despre actualitatea internă și internațională, astfel asigurând o majorare continuă a programelor proprii autohtone TV7”, se mai arată în comunicat.

Vom aminti că, la sfârșitul săptămânii trecute, liderul PLDM, Vlad Filat, a anunțat că deputații din fracțiunea sa, care au semnat alături de un grup de parlamentari PD inițiativa de modificare a Codului Audiovizualului, își vor retrage semnăturile. Concomitent, și Chiril Lucinschi a declarat că își va retrage propriul proiect de Lege cu privire la Codul Audiovizualului.

Inițiativa de a limita propaganda difuzată de mediile rusești în Republica Moldova era așteptată, însă faptul că sub acest pretext au fost camuflate un șir de prevederi care restricționează drastic dreptul la libera exprimare a provocat imediat un puternic val de proteste din partea asociațiilor de presă, a jurnaliștilor și liderilor de opinie. Scandalul iscat chiar din prima zi când proiectul a devenit public a determinat și deputații din PD să facă un pas înapoi.

Sursa : deschide.md