Troleibuze, microbuze și taxiuri, INTERZISE să mai circule în capitalăMai multe troleibuze – nouă la număr, 29 de microbuze și 22 de taxiuri nu mai au dreptul să circule prin municipiul Chișinău până nu vor înlătura defecțiunile depistate de inspectorii auto.

Zilele trecute, inspectorii auto de stat ai Secţiei Supraveghere Transport şi Circulaţie Rutieră a Direcţiei de Poliţie a municipiului Chişinău au pornit pe urmele șoferilor care transportă pasageri.

Controalele inopinate au avut loc la companiile de taxi, staţiile terminus ale microbuzelor de rută urbane şi interurbane, dar și în parcurile de troleibuze şi autobuze.

Astfel, poliţiştii au depistat nereguli ce țin de reutilarea necorespunzătoare a mijloacelor de transport în lipsa autorizaţiei, defecţiuni tehnice, nefuncţionalitatea sistemelor de iluminare, amplasarea neautorizată pe autovehicule a publicităţii, nerespectarea condiţiilor prevăzute în licenţa de activitate, conducerea mijloacelor de transport cu încălcarea regulilor privind permisele auto şi altele.

Șoferii și administratorii de rute nedisciplinați s-au ales cu amenzi de până la două mii de lei și puncte de penalizare.

Sursa : ziarulnational.md