Trei tineri, surprinși de poliție în timp ce demontau roțile unei mașini parcate pe o stradă din capitalăOamenii legii au surprins ieri trei tineri în timp ce aceștia încercau să demonteze roțile unui automobil de model ”Ford Escort”. Indivizii au fost depistați în urma patrulărilor intensive a străzilor şi ogrăzile blocurilor de locuit din sectorul Buiucani al capitalei.

Reţinerea făptașilor a avut loc pe strada N. Costin din sectorul Buiucani, în jurul orei 03.00, iar la faţa locului a fost solicitată intervenţia grupei operative, pentru documentarea suspecţilor şi stabilirea tuturor circumstanţelor.

Indivizii s-au dovedit cu vârstele de 18 ani şi un minor de 17 ani, domiciliaţi în capitală. Conform primelor informaţii acumulate, suspecţii ar fi avut scopul de a le vinde ulterior unor persoane de încredere la un preţ redus.

Astfel, proprietarul automobilului a fost informat despre caz, iar suspecţii urmează a fi cercetaţi penal pentru furt. Totodată sunt demarate investigaţii în acest sens, privind complicitatea lor în alte cazuri analogice săvârşite pe teritoriul capitalei. Conform legislaţiei în vigoare persoanele riscă o pedepsă cu amendă în mărime de la 13 000 lei la 27 000 lei, muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore sau închisoare de pînă la 4 ani.

Poliţia Capitalei atenţionează proprietarii de automobile, să le doteze corespunzător cu sisteme de alarmă modern, în vederea prevenirii infracţiunilor de acest gen.

Sursa: bani.md