Trei poliţişti au fost CONDAMNAŢI pentru torturarea a doi fraţi

Trei poliţişti din Basarabeasca au fost condamnaţi pentru torturarea a doi fraţi. Doi dintre ofiţeri urmează să fie privaţi de libertate pe şase ani.

Cel de-al treilea poliţist s-a ales cu cinci ani de închisoare cu suspendare. Decizia a fost luată de Judecătoria Comrat.

Urmărirea penală a fost pornită în 2012. Cele două victime s-au plâns că poliţiştii i-au torturat pentru a-i obliga să recunoască faptul că au comis o infracţiune. Oamenii legii au maltratat victimele, cerându-le să recunoască sustragerea unui casetofon.

Victimele au refuzat să recunoască vina, iar condamnaţii le-au ordonat să se dezbrace, i-au urcat în portbagajul maşinii şi i-au transportat într-o pădure din apropierea oraşului Taraclia unde i-au bătut cu bestialitate, le-au aruncat hainele şi i-au părăsit. 

În urma violenţelor, medicii-legişti au constatat că victimele s-au ales cu o traumă cranio-cerebrală şi comoţie cerebrală, echimoze, excoriaţii pe diferite părţi ale corpului, precum şi alte traume de diferită gravitate.

Sentinţa este cu drept de atac.

Statisticile Procuraturii Generale arată că, în primele şase luni ale acestui an,cetăţenii s-au adresat la Procuratură cu 320 de plângeri pe cazuri de tortură şi comportament agresiv, ceea ce constituie o micşorare cu 19 la sută a numărului acestor categorii de sesizări faţă de aceeaşi perioadă a anului 2013, când au fost înregistrate 394 de plângeri.

Sursa : Publika.md