Trei elevi alolingvi, dați afară de la BAC. Au fost prinși cu telefoane, copiuțe și căștiTrei elevi alolingvi au fost eliminați de la BAC, după ce au încercat astăzi să fraudeze examenul de BAC. Totuși, numărul este mai mic comparativ cu sesiunea de anul trecut, când au fost prinși 11 elevi alolingvi. Declarația aparține șefului Agenției de Asigurare a Calității, Anatol Topală. 

Chiar dacă și în acest an candidații la Bacalaureat au fost verificați cu detectorul de metal și au scris cerere că nu vor avea asupra lor nicio sursă de informare, totuși cei trei elevi au fost prinși în sală cu telefon, căști și copiuțe. 

Topală a mai anunțat că examenul a avut loc fără incidente majore și a îndemnat elevii ”să mizeze, în continuare, pe propriile competențe și să dea dovadă de integritate, pentru a nu-și compromite viitorul academic”.

Realitatea.md amintește că astăzi s-a desfășurat prima probă din sesiunea examenelor de Bacalaureat 2015. În total, 3 512 elevi alolingvi au susținut examenul de BAC, la limba și literatura română. Proba s-a desfășurat în 68 de centre de Bacalaureat.

Următoarea probă din sesiunea curentă se va desfășura vineri, 5 iunie. Candidații vor susține examenul la limba de instruire în toate cele 103 centre de Bacalaureat. La examen vor participa 19 712 candidați, dintre care 1 6474 vor susține examen la limba și literatura română, iar 3 238 – la limba și literatura rusă. 

Vedeți și

Perlele alolingvilor la română: ”Miorița e despre oi. A fost scrisă de Eminescu, Creangă, Sadoveanu” (VIDEO)

Sursa: realitatea.md