Transnistria și Găgăuzia au semnat un acord de colaborareSovietul Suprem al autoproclamatei administrații transnistrene de la Tiraspol a semnat un acord de colaborare cu Adunarea Populară a UTA Găgăuzia. Potrivit părților, documentul vine să consolideze relațiile de vecinătate și să faciliteze schimbul de experiență în domeniul legislației. Documentul a fost semnat de către conducătorii instituțiilor cizate: Aleksandr Șerba și Vladimir Kîssa, transmite IPN.

„Sperăm că relațiile interparlamentare vor îmbunătăți baza legislativă a Găgăuziei. Vom învăța câte ceva de la Tiraspol. Totodată, și partea transnistreană va prelua ceva din legislația noastră”, a declarat Vladimir Kîssa.

La rândul său, Aleksandr Șerba a spus că extinderea relațiilor, inclusiv la nivel interparlamentar, va aduce beneficii pentru poporul transnistrean și cel găgăuz. „Împreună cu frații găgăuzi vom elabora mecanisme integraționiste în domeniul colaborării economice a statelor noastre cu Federația Rusă. În materie de dezvoltare economică, pe lângă relațiile la nivel parlamentar, va fi intensificată colaborarea și la nivelul autorităților executive și la nivelul municipiilor”, a mai spus Șerba.

Acesta a fost invitat de către Vladimir Kîssa să viziteze Găgăuzia de Ziua orașului Comrat. Primul acord de colaborare între Sovietul Suprem și Adunarea Populară a fost semnat pe 29 martie 2012.

Sursa: evzmd.md