Traian Băsescu îl va da în judecată pe Igor Dodon: „Caut cel mai bun avocat din Republica Moldova”Fostul preşedinte Traian Băsescu, a declarat, joi, că se va judeca cu preşedintele R. Moldova, Igor Dodon, care a semnat decretul de retragere a cetăţeniei sale, el arătând că, în acest scop, caută cel mai bun avocat din R. Moldova, scrie Mediafax.

“Caut cel mai bun avocat din Republica Moldova. Am termen şase luni. Decretul produce efecte după şase luni şi caut avocat şi o să mă judec cu Dodon”, a spus Băsescu.

Declarațiile vin după ce marți, Igor Dodon a semnat un decret prin care îi retrage cetățenia Republicii Moldova lui Traian Băsescu.

Mai mult, acesta a spus anterior că ceastă decizie face diferența între ei doi. Acesta a declarat pentru un post de televiziune românesc că Igor Dodon „este un prorus și ar vrea ca cetățenii Republicii Moldova să lingă ghetele Moscovei încă 100 de ani de acum înainte, așa cum au fost obligați să o facă de la integrarea Republicii Moldova în Uniunea Sovietică”.

Traian Băsescu a devenit cetățean al Republicii Moldova pe 20 octombrie, iar pe 3 noiembrie a depus jurământul la ambasada de la Bucureşti, împreună cu soția sa, Maria. În același timp, Mariei Băsescu nu i-a fost retrasă cetățenia Republicii Moldova.

Sursa: bani.md