TRAGEDIE MARE Martorii povestesc ingroziti cum a avut loc accidentul fatal din satul Rautel

Trei persoane au murit în urma unui grav accident rutier. Totul s-a întâmplat ieri în satul Răuţel din raionul Făleşti. Un tânăr în vârstă de 26 de ani care conducea cu viteză o motocicletă s-a lovit violent într-un microbuz, după care a fost proiectat într-un gard. În urma impactului, el împreună cu pasagera, o fată în vârstă de 19 ani, au murit pe loc. De asemenea, şi-a pierdut viaţa un bărbat care a avut nenorocul să fie în preajmă.

Martorii povestesc că şoferul microbuzului a virat la stânga când a fost lovit violent de motocicletă. Impactul a fost atât de puternic încât vehicului pe două roţi a zburat câţiva metri şi a accidentat două persoane care se aflau pe trotuar.

Una dintre ele, un bărbat în vârstă de 77 de ani, stătea pe marginea drumului şi discuta cu o rudă. Femeia, care s-a ales cu un picior rupt, spune că a scăpat cu viaţă ca prin minune. La fel ca şi o verişoară a sa, care a intrat în ogradă cu puţin timp înainte de tragedie.

“Eram lângă gard, la flori. Şi verişorii mei veneau de la cimitir, au fost la curăţenie, şi ne-am oprit să mai stăm de vorbă. Ei stăteau pe a doua scară, dar eu stăteam lângă poartă. Verişoara a vrut apă şi a mers să bea, dar să nu se fi mişcat din acel loc, era şi ea moartă”, a spus martora. 

Bărbatul decedat locuia împreună cu fiica şi cei trei nepoţi:

“Fata a rămas fără mamă, are trei copii şi tata îi ajuta. Acum nu mai are ajutor de nicăieri în afară de vecini. Nu ştiu ce va face mai departe. Toată săptămâna s-au plimbat aceşti doi cu motocicleta pe aici. Ţipau, urlau”, a mărturisit o vecină.

Şi alţi localnici sunt îngroziţi de cele întâmplate:

“Permanent aici ceva se întâmplă. Când este o sărbătoare permanent ceva se întâmplă. Pe auzite, băieţii sunt de vină că mergeau cu viteză.”

“Tragedie mare. Lumea spune că ar fi avut viteză mare, dar sigur nu pot să vă spun ce a fost. “

Poliţia investighează din ce cauză s-a produs accidentul.

“Deocamdată nu se cunoaşte cine se face vinovat de producerea accidentului. Pe cazul dat urmează a fi efectuate un şir de expertize pentru a afla cine se face vinovat de accidentul produs ieri seara”, a declarat ofiţerul de presă al IP Bălţi, Eugenia Molceanov. 

Sursa: publika.md