Toţi şoferii din Moldova trebuie să ţină cont de asta

Doar trei la sută dintre spălătoriile auto din țară respectă normele de securitate energetică.

Doar trei la sută dintre spălătoriile auto din țară respectă normele de securitate energetică. Este concluzia specialiştilor de la Inspectoratul Energetic, după verificarea agenţilor economici care prestează astfel de servicii. 

Potrivit specialiştilor, instalațiile electrice din majoritatea spălătoriilor auto din țară au fost montate de persoane neautorizate şi fără să fie avizate de autorităţi.

De asemenea, în unele dintre ele nu există regulamente de întreținere a utilajului electric. Inspectorii au mai constatat că nici sănătatea angajaţilor nu este protejată:nu există semne de avertizare, iar cablurile electrice deteriorate sau instalate necorespunzător sunt lăsate pe podeaua umedă.

Muncitorii nu sunt instruiţi cum să evite pericolele şi nici cum să acorde primul ajutor medical în caz de electrocutare.

Din cauza nerespectării regulilor de securitate a muncii, în februarie, un bărbat a murit, iar altul a ajuns la spital. Incidentul s-a produs la o spălătorie de pe strada Şoseaua Munceşti din Chişinău.

De asemenea, o altă unitate, din sectorul Râşcani al Capitalei, a fost mistuită de flăcări, în aprilie.

Sursa : Publika.md