Topul celor mai influente femei din lume

Vedetele de la Hollywood profită de celebritatea lor pentru a atrage atenţia asupra cauzelor nobile. Potrivit unui clasament al celor mai influente femei din lume, întocmit de revista “Variety”, lidere la acest capitol sunt Reese Witherspoon şi Jennifer Lopez. 

Actriţă, deţinătoare a unui premiu Oscar, şefă a unei companii de producţie cinematografică şi mamă a trei copii. Sunt câteva dintre titlurile lui Reese Witherspoon, care se foloseşte de influenţa sa la Hollywood pentru a promova programe educaţionale destinate fetelor. Ea face acest lucru prin intermediul Fundaţiei Malala, înfiinţată în memoria fetiţei pakistaneze împuşcată de talibani pentru că promova dreptul la educaţie.

Şi Jennifer Lopez profită de statutul său de vedetă. Din 2009, cântăreaţa deţine o fundaţie prin care sprijină campanii ce vizează emanciparea şi bunăstarea femeilor. Locul trei i-a revenit actriţei Jane Fonda, care a înfiinţat o organizaţie pentru creşterea gradului de conştientizare în rândul adolescentelor privind riscul de apariţie a sarcinilor nedorite.

Top cinci este completat de cineasta Donna Langley, care colaborează cu o organizaţie neguvernamentală pentru a oferi femeilor consiliere motivaţională şi resursele necesare ca să devină lideri ai comunităţilor în care trăiesc. Iar actriţa Viola Davis a creat Fundaţia “Hunger Is”, care luptă împotriva sărăciei şi a foametei în rândul copiilor.

Sursa : Publika.md