Timofti a explicat de ce Ucraina a pierdut CrimeeaUcraina a pierdut Crimeea din cauza capacității de luptă scăzute a armatei sale, consideră Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti.

“Ucraina a pierdut Crimeea din cauza incapacității armatei de a reacționa rapid. Armata R. Moldova, la fel, se confruntă cu multiple probleme, iarstatul trebuie să facă tot posibilul pentru a le depăși”, – citează Publica TV discursul lui Timofti în fața corpului de ofițeri cu ocazia numirii noului ministru al apărării Valeriu Troenko.

Preşedintele le-a cerut ministrului Apărării şi comandantului Armatei să renunţe la militarii care “lucrează” împotriva intereselor ţării.

La 6 aprilie președintele în exercițiu al Ucrainei Alexandr Turcinov s-a întîlnit la aeroportul Borispol cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Corman, anunță serviciul de presă al Radei Supreme.

În cadrul întrevederii, părțile au discutat aspectele legate de consolidarea relațiilor inter- parlamentare și o serie de probleme legate de Transnistria.