Țigări ascunse printre mălai și orez! Un român a încercat să importe ilegal în România produse de tutungerieUn cetățean român a încercat să introducă ilegal din Republica Moldova în România mai multe pungi cu mălai și orez printre care erau ascunse 3000 de țigarete. Fapta a fost depistată de polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea împreună cu lucrătorii vamali.

În data de 05 ianuarie a.c., în jurul orei 09.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, județul Galați, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean român în vârstă de 21 de ani, conducând un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în Bulgaria.

În baza analizei de risc, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a efectuat un controlul amănunţit asupra mașinii și persoanei, ocazie cu care a descoperit, ascunse şi nedeclarate, în mai multe pungi cu mălai, orez şi cereale, 3.000 ţigarete marca Kent,de provenienţă R. Moldova, iar într-o geantă, 4 sticle  cu coniac, de provenienţă Duty-free.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura confiscării ţigaretelor şi alcoolului în valoare totală de 725 lei românești şi sancţionarea persoanei cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Sursa: bani.md