Tendinte negative in transportul de pasageri de la Aeroportul Chisinau

Ministerul Economiei şi Infrastructurii (MEI) se arată pesimist în privinţa unei eventuale creşteri în acest an a traficului aerian de pasageri prin Aeroportul Internațional Chișinău şi estimează chiar o diminuare cu circa 45.000 a numărului de pasageri transportaţi.

Potrivit estimărilor Ministerului Economiei, în acest an traficul aerian de pasageri prin Aeroportul Internațional Chișinău ar putea constitui 2,7 milioane de persoane, în scădere cu circa 45.000, faţă de rezultatul din 2017 (circa 2,745 milioane de pasageri).

 

Tendinte negative in transportul de pasageri de la Aeroportul Chisinau

În lunile mai și iunie s-a atestat o descreştere a traficului de pasageri

Dinamica lunară din acest an atestă o creştere neesenţială pentru primul trimestru al anului şi descreştere a traficului de pasageri pentru lunile mai și iunie (- 1,4% și – 0,2%) faţă de traficul de pasageri înregistraţi în anul 2017, se arată într-o notă informativă a MEI la proiectul bugetului Autorității Aeronautice Civile pentru anul 2018.

Potrivit MEI el este afectat de evoluțiile recente ale traficului de pasageri în aeroporturile din vecinătate.

“Astfel, traficul de pasageri pe aeroportul Iaşi a înregistrat circa 50% creştere față de perioada anului 2016, iar faţă de 2015 cu circa 200%.

Dezvoltarea de perspectivă declarată de Aeroportul Iaşi este de a deveni hub internațional, după modelul aeroportului din Amsterdam. De la Aeroportul Iași se poate călători, în prezent, spre 24 de destinații, 19 fiind internaționale, cu patru companii diferite ce operează zboruri în regim permanent. Distanțele relativ mici și regimul liberalizat de vize cu Uniunea Europeană sunt elemente esențiale din perspectiva unui potențial pasager”, susţine administraţia MEI.

Totodată se menţionează şi impactul ce îl poate avea darea în exploatare a noului terminal al Aeroportului Internaţional din Odessa, care prevede majorarea capacităţii aerogării până la trei milioane de pasageri, triplu faţă de capacitatea actuală de deservire a unui milion de pasageri în prezent.

Potrivit MEI, ambele aeroporturi (Iaşi şi Odessa) sunt destul de frecvent utilizate de companiile low cost (Wizz Air, Blue Air, LOT) care oferă servicii de transport mai ieftine decât companiile aeriene tradiționale.

Datele din nota informativă sunt aduse ca justificare pentru aprobarea bugetului pentru anul 2018 al Autorităţii Aeronautice Civile (AAC).

Menționăm că Aeroportul Internațional Chișinău este principala poartă aeriană a Republicii Moldova și din august 2013 a fost transmis în concesiune companiei Avia Invest, care s-a angajat să investească în 49 de ani circa 245 de milioane de euro.

Sursa: mold-street.com