Maria Santa, o balerină de origine română, din Cluj, stabilită în Manchester, a murit la vârsta de 17 ani. Medicii britanici spun că decesul a fost cauzat de un cheag de sânge, care ar fi putut fi provocat de pastile contraceptive.

Tânăra speranţă a României A MURIT„Avea mare nevoie de ajutor, dar...”

Maria Santa, o tânără din Cluj în vârstă de 17 ani, fostă dansatoare a unie şcoali de balet de renume internaţional, a ajuns la spital după ce a început să se plângă de dureri de cap insuportabile. Ea a vizitat medicii de patru ori, fiind trimisă de fiecare dată acasă, până ce prietenul ei, Matias Castlecano, a găsit-o inconştientă în apartamentul lor din Manchester, potrivit metro.co.uk.
Maria a fost dus la spitalul Salford Royal, dar a murit două zile mai târziu.
Astfel, doctorii au afirmat că motivul decesului ar fi acela că a luat pilule contraceptive, spunând că a acesta a fost al treilea caz de acest tip văzut în nouă ani. Adolescenta, originară din Cluj-Napoca, se mutase anul trecut în Marea Britanie după ce a câştigat o bursă de 12.000 de lire timp de un an la Şcoala de Balet din Nord, din oraşul Manchester. Tânăra a început să danseze de la vârsta de nouă ani, atunci când părinţii au observat potenţialul ei.

Tânăra speranţă a României A MURIT „Avea mare nevoie de ajutor, dar...”1

 

„Am ajutat-o să meargă, medicul ne-a spus să nu ne facem griji, pentru că este doar obosită. Ea nu a mai vorbit despre asta, chiar dacă avea mare nevoie de ajutor. Mai târziu în acea dimineaţă, prietenul Mariei ne-a sunat spunând că este în comă”, a declarat tatăl tinerei balerine.

Sursa : ziarulnational.md