Taberele de vară de la Vadul lui Vodă au restanțe la capitolul curățenie! Ce alte nereguli au fost depistate aiciNereguli la taberele de vară pentru copii de la Vadul lui Vodă. Potrivit șefului Direcției sănătate a Consiliului Municipal Chișinău, Mihai Moldovanu, funcționarii care au verificat taberele de aici a depistat că nu se face curățenie în mod corespunzător, în special în cantine. Mai mult, potrivit lui Moldovanu, unii copii nu au acces la apă caldă.

O altă problemă gravă, sesizată de șeful Direcției sănătate, este supraaglomerarea odăilor: „Numărul de locuri în odăi la unele tabere este exagerat și nu corespunde normelor. Sunt câte 8-12 copii într-o odaie. E o încălcare gravă”, a spus Mihai Moldovanu.

Potrivit șefului Direcției sănătate, unii dintre copiii care vin să se odihnească aici stau câte 2-3 zile și pleacă, fiindcă nu sunt mulțumiți de condiții.  

Menționăm că săptămâna trecută funcționarii municipali au verificat și activitatea taberelor de vară din raionul Ialoveni, unde se odihnesc elevi din capitală. Ulterior, Primăria Chișinău a anunțat că odihna elevilor este organizată conform rigorilor stabilite.

Sursa: realitatea.md