Cine sunt moldovenii decedati in accidentul din Kaluga Rusia

Șase persoane au decedat sâmbătă dimineață într-un tragic accident produs în regiunea Kaluga din Federația Rusă, iar alți opt conaționali au fost internați la spitalele din or. Suhanici și or. Kaluga. Potrivit presei ruse, printre cei rămași în viață, doi sunt în stare gravă.

Angajații Ambasadei moldovenești în Federația Rusă împreună cu autoritățile de la Chișinău au muncit timp de două zile ca să stabilească lista integrală a victimelor

Aseară reporterii Deschide.MD au aflat de la surse din interiorul instituțiilor responsabile numele celor opt răniți, iar astăzi au reușit să obțină numele identificate a cinci dintre cei morți. 

Este vorba despre:

1. Țulea Victor, născut în 1973 în or. Căușeni;

2. Bulbuc Mihai Alexei, născut în 1972 în localitatea Ermoclia, Stefan Vodă;

3. Golban Ivan Nicolai, născut în 1950 în Căușeni;

4. Capațână Nadejda, născută în 1976;

5. Bolboceanu Ghenadie, născut în 1981 în s. Jora de Jos, Orhei;

6. Neidentificat.

Ofițerul de presă al IGSU, Liliana Pușcașu a declarat pentru Deschide.MD că salvatorii trimiși de premierul Filip în Kaluga au ajuns acolo și urmează să înceapă procedurile de repatriere a decedaților precum și de transportare a celor opt răniți. Primele patru persoane traumatizate ar putea ajunge la Chișinău nu mai devreme de ziua de marți. 

Sursa citată ne-a mai spus că, în total, printre cei decedați sunt 4 bărbați și două femei.Toate cheltuielele ce țin de repatriere corpurilor neînsuflețite vor fi acoperite de Guvernul Republicii Moldova. 

Sursa: deschide.md