Cine sunt cei doi politisti beti implicati in accidentul mortal de la Rascani

Accidendul de circulație care a avut loc azi-noapte la Recea, pe traseul M-5 spre oraşul Râşcani și soldat cu moartea unei tinere în vârstă de 22 de ani, a avut ca autor un polițist angajat chiar la Serviciul de Patrulare din cadrul Poliției.

Sursele Deschide.MD ne-au spus că numele polițistului este Ion Gabuja. Acesta are 22 de ani și este angajat din anul 2016 la IP Rîşcani ca agent al Serviciului Patrulare al Secției de Securitate Publică (SSP) din cadrul MAI.

Aceleași surse ne-au precizat că Gabuja era la volanul unui autoturism de marcă BMW, care aparținea colegului său Viorel Calistru, în vârstă de 33 de ani, angajat în MAI din anul 2011 ca inspector superior al SSP a IP Rîşcani.

În momentul accidentului, Calistru era pasager în mașina sa condusă de Gabuja.

În autovehicul se mai aflau două tinere, una în vârstă de 19 ani și cealaltă de 22 de ani, cea din urmă pierzându-și viața în urma accidentului.

Calistru a fost diagnosticat cu fractura la gambă, iar tânăra rămasă în viața – cu comoție cerebrală.

Oamenii legii ajunși la fața locului au stabilit că, în momentul impactului cu un camion de marca DAF, atât agentul de patrulare Gabuja, aflat la volan, cât și inspectorul superior Calistru Viorel Vladimir, erau în stare de ebrietate. Conducătorul auto a înregistrat în drager 0,33 mg/l, iar colegul său – 0,03mg/l.

Amintim că tânăr Gabuja Ion Victor a intrat pe contrasens în tentativa de a depăşi un alt mijloc de transport, dar nu a putut evita ciocnirea cu un camion care venea din sens opus, condus de un bărbat de 47 de ani. Impactul a dus la moartea tinerei și la rănirea celorlați 3 ocupanți ai BMW-ului.

Cine sunt cei doi politisti beti implicati in accidentul mortal de la Rascani
Cine sunt cei doi politisti beti implicati in accidentul mortal de la Rascani

Sursa: deschide.md