Statul Islamic AVERTIZEAZĂ: Am început în Franța, dar mâine vom ATACA Marea Britanie, America şi alte ţări

Un cleric din cadrul grupării Statul Islamic din Irak a revendicat atacul din 7 ianuarie de la publicația franceză Charlie Hebdo și amenință SUA, Marea Britanie, dar și alte țări. 

Clericul a declarat vineri că gruparea teroristă este responsabilă de atacul din sediul Charlie Hebdo, relatează Haaretz, citând agenţia germană DPA, scrie Agerpres.

„Am început cu Franţa operaţiunea, pentru care ne asigurăm responsabilitatea”, a declarat Abu Saad al-Ansari, în timpul predicii de vineri în oraşul irakian Mosul, aflat sub controlul SI. „Mâine vor avea loc (atacuri) în (Marea) Britanie, America şi alte” ţări, a adăugat predicatorul.

“Acesta este un mesaj adresat tuturor ţărilor care participă la coaliţia (condusă de către Statele Unite), care a ucis membri ai grupării Statul Islamic”, a subliniat el, citat de DPA.

Cei doi frați, Cherif şi Said Kouachi, care sunt suspectați în atacul armat de la publicația fraceză Charlie Hebdo, ar fi luat mai mulți ostatici într-o companie din Dammartin-en-Goële, în Seine-et-Marne. Aproximativ 90 de mii de poliţişti, jandarmi, trupe speciale şi militari îi caută într-o acţiune fără precedent în Hexagon, la aproximativ 40 de kilometri nord-est de Paris. 

Amintim că 12 persoane, printre care directorul şi trei caricaturişti, au murit după ce mai mulţi indivizi au atacat sediul publicației franceze de satiră Charlie Hebdo din Paris. 

Sursa : realitatea.md