SPECTACOL GRANDIOS dedicat lui Gheorghe Urschi. Maestrul a fost surprins de mai multe ori cu lacrimi in ochi

Un spectacol grandios, dedicat regelui umorului moldovenesc, Gheorghe Urschi, a fost organizat aseară, la Palatul Naţional Nicoale Sulac din Capitală. Maestrul a împlinit recent 70 de ani, iar cu acest prilej aproape o sută de artişti au urcat pe scenă şi au interpretat celebrele scenete comice semnate de el.

Pe tot parcursul concertului, regele umorului a fost surprins de mai multe ori cu lacrimi în ochi.

Gheorghe Urschi a venit la concertul organizat în cinstea sa îmbrăcat la patru ace. Maestrul a urmărit spectacolul din lojă, alături de fiica sa şi a fost monitorizat de câţiva medici. Actorii au jucat scenetele care l-au consacrat pe regele umorului.

“Eram în trei în maşină. Eu şi Gheorghe şi şoferul. La un moment dat eu zic: băieţi, nu ştiu ce mă înţeapă într-o coastă, ba întorc gâtul şi nu se întoarce la loc. La care se întorc amândoi Gheorghe spre mine şi mă întreabă într-o voce câţi ani am şi eu spun vreo 45. Şi amândoi într-o voce – apoi e şi vremea”, a spus interpretul Iurie Sadovnic.

Invitatul special al evenimentului a fost celebrul actorul român, Alexandru Arşinel. El a interpretat o scenetă compusă de Gheorghe Urschi despre limba română vorbită pe ambele maluri ale Prutului. 

“Îl rezum totuși la ceea ce a însemnat pentru mine personalitatea acestui excelent artist, acestui om deosebit, Gheorghe Urschi, cu care sunt prieten înca din prima clipă când am pășit pe pământul Basarabiei”, a spus actorul din România, Alexandru Arşinel.

A fost invitat şi interpretul român Fuego, care nu a putut ajunge la concert, dar a ţinut să-l felicite pe maestru prin intermediul unui filmuleţ.

Sala Palatului Naţional a fost plină. Unii oameni au parcurs şi 300 de km distanţă ca să ajungă la spectacol. 

Şi ceilalţi spectatori au rămas încântaţi de spectacol.

Un concert la fel de grandios a fost organizat şi la cea de-a 60-a aniversare a maestrului. Atunci Gheorghe Urschi a evoluat alături de invitaţii săi. Maestrul nu a mai urcat pe scenă din 2011 când a suferit un atac cerebral. 

În cei 40 de ani de activitate, regele umorului a scris cărţi, cântece, scenete şi a realizat numeroase emisiuni televizate. 

Sursa: prime.md