soseaua de centura a orasului Cahul a fost renovata. soferii si pietonii, multumiti

Şoseaua de centură a oraşului Cahul a fost renovată după 20 de ani. În total, au fost reabilitaţi 2,6 kilometri de drum. Totodată, au fost amenajate trotuare şi scurgeri pluviale. Proiectul în valoare de 37 de milioane de lei a fost finanţat din Fondul pentru Dezvoltare Regională. 

Atât şoferii, cât şi pietonii sunt mulţumiţi că vor avea drumuri mai bune: 

“Ar fi bine dacă ar fi peste tot aşa. Reporter: Dar înainte cum era? – Foarte rău. Era asfalt, dar era de o calitate foarte proastă, foarte distrus era, gropi, fântâni”.

“Cred ca toata lumea e mulţumită, iata acum ma duc la o bătrânică, are 85 de ani şi zice bogdaproste ca l-au făcut, că ea mergea cu bastonul ca să nu cadă jos”.

Autorităţile locale spun că şoseaua era într-o stare proastă de foarte mult timp. 

“Era nu numai dificil de deplasat, dar crea foarte multe incomodităţi pentru că transportul de mare tonaj care traversa municipiul practic trecea pe acest sector”, a menţionat Nicolae Dandiş, primarul municipiului Cahul.

Potrivit ministrului Dezvoltării Regionale, Liviu Volconovici, porţiunea de drum are o importanţă strategică. 

“Leagă Cahulul cu traseele naţionale Chişinău- Giurgiuleşti, Hânceşti- Cahul. Cei 1200 de kilometri care au fost promişi, câte un kilometru în fiecare localitate ei vor fi construiţi sau reconstruiţi până la sfârşitul anului”, a precizat ministrul Dezvoltării Regionale.

Prezentă la eveniment, deputata Elena Bacalu a declarat că şi alte drumuri din raionul Cahul vor intra în reparaţie în scurt timp. 

“Se va începe reparaţia celor două segmente de drumuri Hânceşti – Cantemir – Cahul şi Ciumai- Giurgiuleşti. Fiindcă în special dacă vorbim de drumul Ghiurgiuleşti este o problemă destul de dificilă pentru acei locuitori care locuiesc în lunca Prutului”, a subliniat Elena bacalu, deputat PDM.

Anterior, liderul PDM, Vlad Plahotniuc a anunţat lansarea unui program naţional care prevede reabilitarea a aproximativ 1.200 km de drumuri locale. Suma totală a investițiilor va fi de 1,6 miliarde de lei, bani alocaţi din Fondul Rutier şi din bugetul de stat.

Sursa: publika.md