Soferii de microbuze, luati la ochi de politie si Fisc. De luna viitoare vor lua amenzi uriase daca nu vor oferi bilete pasagerilor

Soferii de microbuze, luati la ochi de politie si Fisc. Acestia trebuie sanctionati pentru ca nu ofera bilete, nu au aparat de casa si nici nu declara cati pasageri au lunar. Pentru inceput, oamenii legii au initiat o campanie de informare si au impartit pliante despre regulile de transportare, de luna viitoare insa soferii s-ar putea trezi cu amenzi de peste 4000 mii de lei. 

“Ne puteti arata biletele pe care le oferiti? Da, iata toate sunt scrise aici. Cei de la troleibuze duc o evidenta, dvs le inregistrati undeva? Stampila este tot.” 

 Desi acest sofer de microbuz ne-a spus ca a oferit bilete, insa din cei 12 pasageri, doar unul avea tichet, cel de langa sofer. 

“V-a oferit soferul bilet? Da, avem bilet. Cand l-ai primit?” 

“Cand am urcat in microbuz.” 

Surprinzator, campania i-a nemultumit pe unii calatori. 

“De ce ati oprit transportul?  Dati-ne voie sa trecem, noi ne grabim.”  

 Unii soferi de taxi cred insa ca aceasta informare se face de ochii lumii.   

“Pe pagina dvs fiscala nu aveti nici o informatie, cate taxe se platesc, pentru ce se platesc. Dvs nu va faceti atributiile. Numai ca faceti o leaca de publicitate ca iata noi lucram, stati de geaba si primiti salariu.” 

“Incercam sa le respectam. Iata contorul si cand pasagerul achita eliberam bon.”  

 Politistii si responsabilii de la Fisc au impartit pliante prin care i-au informat pe soferi ca trebuie sa aiba licenta, aparat de casa, sa ofere bilete calatorilor, dar si sa declare benevol venitul obtinut.  

Victor RAILEAN, DIRECTIA CONTROL FISCAL OPERATIV SFS: “Ideea este ca ei trebuie sa ofere tuturor calatorilor bilete de calatorie. Deci putem spune ca microbuzele din capitala activeaza ilegal? Asta se depisteaza doar in cadrul controalelor. De ce credeti ca aceasta ilegalitate de ani buni a devenit o obisnuinta? Este…nu va pot spune. Este o practica formata… Nu stiu.” 

 Pavel APOSTOL, INSPECTORATUL NATIONAL DE PATRULARE: “Este ceva neplacut. Nimeni nu exclude posibilitatea ca putem sa nimerim intr-un accident rutier. Acel tichet pe care-l primim este dovada principala ca am fost transportati cu acea unitate.”  

 In cadrul campaniei “Fii onest – transporta legal”, pe intreg teritoriul tarii, vor fi distribuite peste 5000 de pliante. Incepand cu luna martie, soferii prinsi pe picior gresit risca o amenda de la 1500 pana la 4500 de lei. 

Sursa: protv.md