Socialiștii cer majorarea de 10 ori a taxelor pentru cazinouriAleșii locali socialiști din CMC cer să fie majorate taxele locale pentru cazinouri, benzinării și buticuri cu țigări de zece ori. Declarația a fost făcută de către Ion Ceban, liderul socialist din CMC în cadrul unei conferințe de presă.

„Cerem eliminarea completă a cazinourilor din municipiu. Am înregistrat în Parlamentul RM un proiect de lege corespunzător, dar iniţiativa în cauză nu a fost susţinută nici în Parlament, nici în Consiliul Municipal. Da aceea, propunem majorarea taxelor pentru cazinouri de 10 ori. În acelaşi timp, este nevoie de majorarea impozitelor pentru realizatorii de produse de tutun şi pentru benzinării, amplasate la distanţe mai mici de 500 de metri de zonele verzi. Astfel de amendamente ar contribui la obţinerea a peste 100 milioane de lei suplimentar în bugetul Primăriei”, a declarat Ceban.

Consilierul susține că banii proveniți din majorare aacestor taxe ar putea fi redirecționați către alimentația copiilor în școli astfel ca să se ajungă de la 6 lei zilnic pentru un copil, cât este alocat în prezent, la 26 de lei, scrie realitatea.md.

„Cea de-a doua treime ar urma să fie folosită pentru proiecte implementare în instituţiile preşcolare şi şcolare din capitală: construcţia de terenuri sportive, dotarea cu cărţi, deschiderea unor noi grupe în grădiniţele de copii ș.a”, a spus Ion Ceban.

De asemenea, acesta propune ca o altă parte din bani să fie alocată suburbiilor.

Preşedintele fracţiunii PSRM din CMC a declarat că inițiativa dată va fi propusă spre examinare în Consiliul Municipal marţi, 28 iunie.

Potrivi lui Ion Ceban, în Chișinău activează 68 de întreprinderi care ar deține câte circa zece săli cu jocuri de noroc.

Sursa : realitatea.md