Socant! O fetita de 4 ani din Dubasari a decedat dupa ce medicul de familie nu i-a acordat primul ajutor

Durere fără margini într-o familie din satul Pîrîta, raionul Dubăsari. Fiica lor de 4 ani a decedat pe patul de spital, după ce medicul de familie din localitate nu i-ar fi acordat ajutor la timp şi i-ar fi pus un diagnostic greşit. 

Părinţii acuză doctorul că le-a prescris un tratament pentru anghină, în timp ce micuţa lor suferea de pneumonie.
În plus, medicii de pe ambulanţă din Coşniţa au refuzat să transporte fetiţa la spital, pe motiv că nu avea febră peste 38 de grade C.

Familia Ursu din satul Pîrîta nu mai are lacrimi după ce fetiţa lor s-a stins din viaţă ieri, la spital. Ei spun că acum trei zile, fiica lor acuza dureri de cap şi de burtă. 
Mama s-a adresat de urgenţă la medicul de familie din localitate, care i-a administrat o injecţie, apoi au trimis-o acasă, pe motiv că fata are anghină.
Starea copilului se agrava văzând cu ochii, aşa că părinţii au alergat din nou la doctorul de familie, dar şi la medicii de pe ambulanţă cerând să fie internată în spitalul raional din Criuleni. Şi de data aceasta responsabilii i-au ignorat.

După trei zile de suferinţă, copilul a fost dus la spital unde a decedat în Secţia de Reanimare. 
Familia Ursu acuză medicii de neglijenţă şi incompetenţă. Şi asta pentru că rezultatele preliminare ale expertizei medico-legale, arată că micuţa avea pneumonie.

Am încercat să vorbim cu medicul de familie Liliana Păpuşoi-Petică, care din spusele părinţilor, este responsabilă de moartea fetei, dar nu am găsit-o acasă.
Medicii de pe ambulanţă au refuzat să discute cu echipa de presă.

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii nu au fost de găsit astăzi, pentru a comenta cazul. Părinţii fetei spun că vor da medicii în judecată şi vor cere să fie pedepsiţi cu închisoare.

 

Sursa : actualitati.md