O militantă Femen și-a dezgolit sânii în piata Sfântul Petru de la Vatican, în ziua de Crăciun, după care a smuls statueta Pruncului Iisus, înainte de a fi oprită de un jandarm, relateaza AFP, citând mărturii ale persoanelor care au asistat la incident.

În mijlocul pieții, ascunsă de mulțime, tânăra blondă s-a ridicat dintr-o data tricoul, a trecut prin găurile din gardul de protecție, a alergat până la iesle și a luat statueta Pruncului Iisus.

Pe pieptul gol avea scris cu negru mesajul “God is woman” (Dumnezeu este femeie). Ea a fost imediat prinsă de un jandarm în uniformă care a luat statueta din mâinile ei, într-un spectacol tragico-comic. Femeia a fost obligată să se îmbrace și a fost îndepartată de iesle de către polițist. 

 
Incidentul a survenit în după-amiaza zilei, la mai multe ore după binecuvântarea “Urbi at Orbi” susținută de papa, însă în zona se afla în continuare multă lume.

Nu este pentru prima dată când activistele “Femen” organizează astfel de proteste în piața Sfântul Petru de la Vatican.

Mișcarea feministă Femen, născută în Ucraina, ca o serie de acțiuni topless față de fostul regim pro-Kremlin de la Kiev, de președintele rus Vladimir Putin și de Biserica Ortodoxă, s-a răspândit în Europa, unde atacă, de asemenea, Biserica Catolică pe care o acuza de înapoiere când vine vorba de drepturile femeilor.

Cea mai recentă acțiune spectaculoasă a Femen a avut loc la sfârșitul lunii septembrie, când o activistă topless a intrat în altarul catedralei din Strasbourgpentru a denunța caracterul politic al vizitei Papei Francisc în cadru instituțiilor europene.
 
“Femen” protestează în special împotriva opoziției Bisericii Catolice la avorturi și concubinaj, și alege întotdeauna locuri simbolice, sacre în ochii credincioșilor.
Situație tragico-comică la Vatican. O femeie cu sânii goi a furat statueta Pruncului Iisus (VIDEO)
Situație tragico-comică la Vatican. O femeie cu sânii goi a furat statueta Pruncului Iisus (VIDEO) Situație tragico-comică la Vatican. O femeie cu sânii goi a furat statueta Pruncului Iisus (VIDEO) Situație tragico-comică la Vatican. O femeie cu sânii goi a furat statueta Pruncului Iisus (VIDEO) Situație tragico-comică la Vatican. O femeie cu sânii goi a furat statueta Pruncului Iisus (VIDEO)
 
Sursa : Hotnews.ro