FLUDITEC  Sirop pentru adulţi 5% FLUDITEC

FLUDITE Sirop pentru copii 2%

Aprobat de comisia medicamentului AM RM numărul certificatului de înregistrare în Republica Moldova: Fluditec 2% Nr. 18775 din 23.01.13; Fluditec 5% Nr. 18776 din 23.01.13.   

 

COMPOZIȚIE:
FLUDITEC 5%: carbocistein 5 gr. FLUDITEC  2%: carbocistein 2 gr.

GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ:
Preparat expectorant-mucolitic

INDICAȚII:
Boli bronhopulmonare cronice și acute, însoțite de formarea unei spute vîscoase, traheită, bronșită, traheobronșită, astm bronșic, bronsiectazie, rinită, otită medie, sinuzită; pregătirea pentru bronhoscopie și / sau bronhographie.

DOZE ŞI MOD DE ADMINISTRARE:
FLUDITEC 5%: 

DOAR PENTRU ADULȚI (peste 15 ani): pentru administrare orală.  Cîte 1 pahar gradat (15 ml = 750 mg carbocistein) de 3 ori peFLUDITEC
zi, preferabil pe stomacul gol sau 2 ore după masă.

FLUDITEC 2%: 

Pentru administrare orală. Înainte de a utiliza medicamentul, este necesară consultația unui medic. Un pahar gradat (5 ml) conține 100 mg  carbocistein.

Copiii cu vârsta între 1 lună și 2 ani: o dată sau de două ori pe zi, în funcție de greutatea copilului (20-30 mg / kg pe zi), dar nu mai mult de 5 ml (un pahar gradat) la o priză.

Copiii cu vârsta între 2 și 5 ani: 1 pahar gradat de 2 ori pe zi.

Copiii mai mari de 5 ani: 1 pahar gradat de 3 ori pe zi. Tratamentul nu trebuie să dureze mai mult de 8-10 zile fără a consulta medicul.

INTERACȚIUNEA CU ALTE MEDICAMENTE:
Crește eficiența terapiei cu glucocorticoizi (reciproc) și antibiotice a bolilor inflamatorii ale tractului respirator superior și inferior. Crește efectul bronhodilatator al teofilinei. Activitatea carbocisteinei slăbește efectul substanțelor antitusive.

PRECAUȚII:
FLUDITEC 2%: prezența aromatizatorilor poate provoca reacții alergice la copii în primele luni de viață. Prezența zaharozei poate cauza balonare și dispepsie la sugari. La copiii bolnavi de diabet sau care sunt la o dietă săracă în carbohidrați, trebui să se ia în considerare conținutul de zaharoză, 3,5 gr la 1 pahar gradat.

FLUDITEC 5%: la pacienții cu diabet zaharat sau care sunt la o dietă săracă în carbohidrați ar trebui să se țină cont de conținutul de zaharoză 5,25 gr la un pahar gradat. În caz de dietă cu puțină sare ar trebuie să se ia în considerare cantitatea sodiului din produs.

SARCINA ŞI ALĂPTAREA:
Medicamentul este contraindicat în primul trimestru de sarcină; ar trebui să se atragă atenția la administrarea medicamentului în al doilea, al treilea trimestru de sarcină și în timpul alăptării.

STATUTUL LEGAL: Fără prescripție medicală.  

Producător: Innothera Chouzy, Str. Rene Chantereau – L’isle Vert 41150 Chouzy-sur-Cisse-France

Сироп от Кашля FLUDITEC

 

FLUDITEC Tuse seacă

FLUDITEC

Soluţie buvabilă pentru adulţi 0,15% 150 ml

Aprobat de comisia medicamentului AM RM numărul de înregistrare în Republica Moldova: Nr. 14439 din 18.08.2009

COMPOZIŢIA PREPARATULUI:

Substanţa activă: dextrometorfan bromhidrat 150,0 mg;

Substanţe auxiliare: soluţie de maltitol, sorbat de potasiu, aromă de caise, colorant Sunset yellow FCF, apă purificată până la 100 ml.

GRUPA FARMACOTERAPEUTICĂ: Antitusiv

 ÎNDICAŢII: Fluditec se administrează în tratamentul de scurtă durată al tusei uscate şi chinuitoare la adulţi şi copii peste 15 ani.

CONTRAINDICAŢII - Nu utilizaţi acest medicament dacă Dvs.:

-sunteţi alergic la componentele medicamentului;

-suferiţi de astm bronşic;

-aveţi insuficienţă respiratorie;

-primiţi tratament cu inhibitoarele MAO (antidepresive);

-alăptaţi copilul la sân.

Dacă au apărut întrebări suplimentare, consultaţi medicul sau farmacistul.

ATENŢIONĂRI SPECIALE: 

A nu se lăsa la îndemâna copiilor, în cazul unor maladii bronhopulmonare cronice însoţite de tuse umedă cu expectoraţie este necesară consultaţia medicului.

Nu utilizaţi acest medicament în cazul tusei umede, deoarece în acest caz tuşea este un mecanism natural de protecţie pentru evacuarea secreţiilor bronşice.

Dacă tuşea a devenit umedă cu expectoraţii abundente şi a apărut febra, consultaţi medicul.

Deoarece acest medicament conţine maltitol, nu se va folosi la pacienţii cu intoleranţă la fructoză (fermentopatie ereditară).

 PRECAUŢII:

-În cazul apariţiei febrei, agravării maladiei sau lipsei ameliorării stării peste 5 zile de tratament nu majoraţi doza recomandată şi nu administraţi concomitent alt remediu antitusiv, dar consultaţi medicul!

-Nu administraţi concomitent cu acest medicament remedii mucolitice sau expectorante.

-1 lingură de masă de medicament conţine 7,8 mg potasiu, fapt care se va lua în consideraţie în raţia alimentară zilnică.

-La pacienţii cu insuficienţă renală înainte de iniţierea tratamentului cu acest medicament este necesară consultaţia medicului.

INTERACȚIUNEA CU ALTE MEDICAMENTE:

Pentru a evita interacţiunile negative cu alte medicamente (în special, cu IMAO), dacă Dumneavoastră administraţi şi alte remedii medicamentoase, informaţi numaidecât medicul Dvs.!

Acest medicament conţine o substanţă cu acţiune antitusivă: Dextrometorfan. Nu administraţi concomitent alte preparate ce conţin aceeaşi substanţă activă sau alte antitusive, deoarece aceasta poate conduce la supradozare.

În timpul tratamentului cu acest medicament este interzis consumul de alcool.

SARCINA ŞI ALĂPTAREA:

Acest medicament poate fi administrat în timpul sarcinii, dar numai pe o perioadă scurtă (câteva zile) şi în doze recomandate. Cu toate acestea, folosirea abuzivă a dextrometorfanului la sfârşitul sarcinii poate cauza un efect dăunător asupra nou-născutului.

Nu se recomandă administrarea acestui medicament în perioada de alăptare.

 EFECTE ASUPRA CAPACITĂŢII DE A CONDUCE AUTOVEHICULE ŞI DE A MANEVRA UTILAJE:

Nu se recomandă utilizarea acestui medicament de către persoanele care conduc autovehicule şi manevrează utilaje, deoarece dextrometorfanul poate cauza somnolenţă şi vertij; aceste efecte scad pe parcursul administrării preparatului. Se recomandă administrarea medicamentului seara.

Alcoolul potenţează efectele de somnolenţă şi vertij ale dextrometorfanului.

Acest medicament conţine substanţe auxiliare: Sunset yellow FCF (E 110), maltitol, potasiu, care vor fi luaţi în consideraţie pentru utilizarea inofensivă a acestui medicament la unii pacienţi.

CUM SE ADMINISTREAZĂ ACEST MEDICAMENT: Nu se administrează copiilor sub 15 ani.

CALEA DE ADMINISTRARE: Orală.

 POSOLOGIE: Medicamentul se administrează doar la pacienţii adulţi (peste 15 ani). Fluditec se administrează câte 1 lingură de masă la fiecare 4 ore. Nu se va depăşi doza de 5 linguri de masă pe zi. Nu administraţi preparatul mai frecvent decât la fiecare 4 ore.

ADMINISTRAREA LA PACIENŢII VÎRSTNICI ŞI LA PACIENŢII CU AFECŢIUNI HEPATICE: Ajustarea dozelor se va efectua de către medic în fiecare caz individual. Acest medicament se va utiliza doar la strictă necesitate. De exemplu, în caz când tuşea survine doar seara, este suficientă administrarea medicamentului o singură dată pe zi seara. Nu administraţi acest medicament mai mult de 5 zile.

 ÎN CAZ DE SUPRADOZAJ: întrerupeţi tratamentul şi solicitaţi urgent ajutor medical.

 REACŢII ADVERSE: Acest medicament poate cauza următoarele reacţii adverse: vertij, somnolenţă, greaţă, vomă, constipaţii; sunt posibile reacţii alergice, în special la sunset yellow FCF (erupţii cutanate, hiperemia feţei, edem al feţei, limbii şi al gâtului, ocazional – dereglări respiratorii). în asemenea cazuri e necesar de întrerupt tratamentul şi de consultat medicul. Deoarece medicamentul conţine maltitol, sunt posibile disfuncţii digestive, diaree. în caz de apariţie a efectelor adverse nemenţionate în acest prospect, informaţi medicul sau farmacistul.

CONDIŢII DE PĂSTRARE: A nu se lăsa la îndemâna copiilor.

 TERMEN DE VALABILITATE: A nu se administra după expirarea termenului de valabilitate.

PREZENTARE AMBALAJ: Soluţie buvabilă pentru adulţi 0,15% -150 ml.

 STATUTUL LEGALCu prescripţie medicală.

 Însoţiţi orice reclamaţie cu numărul de serie înscris pe ambalaj.

Producător: Innothera Chouzy, Str. Rene Chantereau – L’isle Vert 41150 Chouzy-sur-Cisse-France