Silvia Radu e foc și pară! ”Gamrețchi NU va fi repus în funcție”

Primarul interimar al capitalei Silvia Radu a venit cu o reacție la informația că Igor Gamrețki a fost restabilit în funcția de șef al Direcției transport: „Igor Gamrețki NU va fi repus în funcție.

Vom ataca în instanța superioară decizia Judecătoriei Chișinău”, a scris Radu pe pagina ei de Facebook.

Igor Gamrețki, fostul director interimar al Direcției generale transport și căi de comunicații din Chișinău, ar fi fost restabilit în această funcție, astăzi, în urma unei decizii a instanței de judecată, după ce a fost demis de fostul primar Dorin Chirtoacă. 

Informația a fost publicată de purtătorul de cuvînt al Partidului Liberal, Ionel Pușcaș. 

Contactat de Realitatea.md, Igor Gamrețki nu a răspuns la telefon pentru a ne confirma informația. Totuși, pe pagina web a Judecătoriei Chișinău, a fost programată pentru azi o ședință de judecată în acest sens. 

Amintim că, Igor Gamreţki a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul „parcărilor cu plată”, în care este vizat și fostul primar Dorin Chirtoacă și viceprimarul Nistor Grozavu.  

Ulterior, Curtea Supremă de Justiție i-a permis fostului șef al Direcției transport să ocupe funcții publice, lucru care i s-a interzis inițial, cînd a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare.

După decizia CSJ, primarul interimar al capitalei Silvia Radu a declarat că, chiar dacă Igor Gamrețki va dori să revină la conducerea direcției, ea nu va admite acest lucru.

Igor Gamrețki a fost suspendat din funcția de șef al Direcției transport în vara anului 2017, printr-o dispoziție a ex-primarului capitalei Dorin Chirtoacă, înainte ca acesta să fie condamnat penal. Din start Gamrețki a declarat că acesta este un abuz la adresa sa. 

În prezent, șef interimar al Direcției transport este Vitalie Butucel.

Silvia Radu e foc si para Gamretchi NU va fi repus in functie

Sursa: noi.md